Etusivu Sivupersoonat Asiakkaat Referenssit Yhteystiedot

Markku Purho KY -- PL 110 45101 Kouvola -- Puhelin : 05 3711100 -- Telefax : 05 3120069 -- Email : markku@markkupurho.fi


Taiturimainen taikuri, ja hulvattoman
heittäytymisen mestari.


Markku Purho kuuluu suomalaisten ammattitaikureitten harvalukuiseen eliittiin. Magiikan kiehtova maailma veti häntä puoleensa jo 1960-luvun alussa. Tuskin 10-vuotias Markku-poika astui ensimmäisen kerran viihdyttämään pikkujouluyleisöä Jokelan VPK::n lavalle 1962: elämänura alkoi valjeta näppäräsormiselle ja tilannekomiikan tajuiselle nuorelle miehelle.

Vuodesta 1974 hän on kiertänyt ahkerasti maata ammattimaisena viihdyttäjänä ja kehitellyt koko ajan uusia temppuja ja hulvattomia hahmoja mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin. Kiistatta Markku Purho kuuluu alansa huippuihin kotimaassa, myös ulkomaiset kollegat arvostavat häntä taikuruuden ja huumorin mestarina. Taikapiiri ry:n puheenjohtajana ja Esiintyvät Taitelijat ry:n sihteerinä hän on vuosien aikana nauttinut ammattitovereidensa jakamatonta luottamusta. Useana vuonna hän on kuulunut myös Taikureiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen arvostelutuomaristoon.

Markku Purho erottuu ammattitovereistaan ja perinteisistä taikureista uskalluksensa ja muuntautumiskykynsä vuoksi. Hän osaa heittäytyä tilanteeseen täysillä ja löytää asiasta kuin asiasta sen koomisen puolen. Yleisö rakastaa paitsi hänen uskomattomia temppujaan myös kulloiseenkin tilanteeseen pureutuvaa huumoria. Puheeseena hän piilottaa naurupommeja, jotka herättävät kyynisimmänkin katsoja ja kuulijan. Joskus jutut ovat rohkeitakin, mutta vain silloin, kun yleisö on aikuinen ja oikea.

Magiikka ja kutkuttava huumori yhdistyvät hänen monissa hahmoissaan jännittäväksi paketiksi, joka on saanut paljon arvostusta myös alan kilpailuissa: Markku Purhoa voi tituleerata mm. Vitsinkerronan Suomen mestariksi vuosilta 1995 ja 1996. Esiintyvät Taiteilijat ry valitsi hänen Vuoden Viihdetaiteilijaksi 1999 ja Suomen Taikapiiri ry Vuoden Taikuriksi 2000.

Alan ammattilaisten ja amatöörien maagista uraa valtavan verkoston maailman taikuripiireihin luonut Markku Purho edistää myymällä ja välittämällä taikurin välineitä sekä alan ulkomaista kirjallisuutta, lehtiä ja videoita.