Magic Shop
Temput
Kirjat
Videot
Jonglööri
Jokeri
Taikapiiri
Nettitarjous
Tilaaminen

Taikapiiri ry PL 132 00181 Helsinki

Jäsenet / Uutiset

Suomen Taikapiirin syntysanat lausuttiin 16.1.1945 Karjalan Kerholla Helsingissä. Perustajajäseniä olivat: Julius Sundman, Börje Stenman, Heikki Marttila, Matti Nurminen ja H.J. Viherjuuri. Taikapiirin säännöt rekisteröitiin 2.3.1946. Jäsenmäärä päätettiin rajoittaa 21 henkilöön. Taikapiirin ensimmäiseksi presidentiksi valittiin Julius Sudman, hän oli yhdistyksen primusmotorina ensimmäiset 15 vuotta ja perusti yhdessä Börje Stenmanin kanssa Simsalabim-lehden.

Sundmanin (kuvassa vasemmalla) muuttaessa Amerikkaan valittiin hänen seuraajakseen Solmu Mäkelä (kuvassa oikealla). Solmu hoiti Taikapiirin puheenjohtajuutta peräti 34 vuotta, 1994 valittiin puheenjohtajaksi Timo Kulmakko. Vuoden 1997 vuosikokouksessa Taikapiirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Markku Purho. Sihteerinä toimii Timo Aaltonen. Varapuheenjohtajana Robert Jägerhorn. Jäseniä Taikapiirillä on tätä nykyä 37.

Taikapiiri liittyi 1948 perustettuun taikuriyhdistysten liittoon FISM:iin (Federation Internationale des Societes Magiques). FISM järjestää joka kolmas vuosi taikureiden MM-kilpailut. Taikapiiri on myös pohjoismaisen taikaunionin perustajäsen. Jäsenistö koostuu alan ammattiesiintyjistä ja ammattimaisesti esiintyvistä viihdetaiteilijoista. Yhdistyksen tehtävänä on ammatillisten ja taiteellisten perinteitten vaaliminen ja edistäminen. Taikapiiri järjestää Suomessa pohjoismaisia kongressi- ja koulutus-tapahtumia sekä seminaari ja katselmustilaisuuksia. Taikapiiri järjestää keskuudessan ja myös laajalle yleisölle viihdetilaisuuksia joiden ohjelmistoon sisältyy laajemminkin viihde- ja estradiohjelmia maailman huipputaiteilijoitten esittämänä. Samassa yhteydessä on alan sisäisiä koulutustilaisuuksia ja kilpailutapahtumia.

Taikapiiri 20v Kuva on vuodelta 1965, Taikapiirin 20- vuotisjuhlasta. Kuvassa ovat kaikki jäsenet ulkolaisten ystävien ympäröimänä. Eturivissä vas. Eino Katajavuori, Heikki Marttila, Aage Rasmussen, Matti Nurminen, Reijo Salminen, Solmu Mäkelä, Bruno Nurmi, Mikko Tiukka, Eppi Varpila, Atte Laitila ja Erik Arppe. Takarivissä vas. Reginald Jägerhorn, Olavi Airaksinen, Börje Stenman, Jorma Airaksinen, Jonnie Åkerlind-Casino, Tauno Lahtinen, Nisse Hedengren, Matti Karo, Spinoza, Tauno Karilas, Lauri Häkkinen, Jukka Santanen ja Pentti Tuominen.


Linkkejä muihin yhdistyksiin :
Svensk Magisk Cirkel
Simsalabim on Taikapiirin jäsenlehti, kuvassa lehden numero 174 joka kertoo Pohjoismaisesta MAGIA 95 HELSINKI kongressista, tapahtuman upean julisteen suunnitteli Kimmo Viskari.

Julkaisut Simsalabim- lehti

Lisätietoja:
Markku Purho
Pl 110 45101 Kouvola
puh. (05) 371 1100
Email:
markku@markkupurho.fi