Magic Shop
Temput
Kirjat
Videot
Jonglööri
Jokeri
Taikapiiri
Nettitarjous
Tilaaminen

Taikamaailman uutisia


Kristensen Johannes - Spinoza s. 31.12.1913 k.3.1.1999. Suuri Suomen ystävä, monien tuntema tanskalainen taikurimestari Spinoza kuoli 3.1.1999, hän oli täyttänyt 85- vuotta 3 päivää aiemmin uuden vuoden aattona. Spinoza valmistui aikoinaan matematiikan tohtoriksi, mutta matemaatikosta tuli ammattitaikuri. Spinoza esiintyi Suomessa ensikerran 1949, kierteli muutaman vuoden Euroopassa ja palasi Suomeen 1953 ja siitä lähtien hän kiersi Sariolan eri tivoleiden mukana useita vuosia. Myöhemmin hän oli mukana tyttärensä Ullan omistaman Stella Nova sirkuksen Suomen kiertueilla. Spinoza omisti laajan taika-alan kirjakokoelman, jonka hän myös tunsi läpikotaisin. Spinozalla on Suomessa useita hyviä ystäviä, joiden muistoissa hän tulee säilymään iäti.

Heikki Räisänen (s. 1956) kuoli 25.1.1998. Heikki oli aktiivinen harrastajataikuri ja osallistui lähes kaikkiin alan kotimaisiin tapahtumiin kahden viime vuosikymmenen aikana. Heikki oli usein myös mukana alan pohjoismaisissa kongresseissa ja joskus myös kilpailuiden tuomaristossa.

Matti Karo (15.6.1913) kuoli 3.4.1998. Matti toimi lähes 40 vuotta Taikapiirin sihteerinä ja osallistui lukuisiin alan tapahtumiin niin koti- kuin ulkomailla, mm. moniin maailmankongresseihin.

Rolf Anero (3.7.1921) kuoli sairaskohtaukseen 3.5.1998. Rolf innostui taikatemppuihin jo nuorena, myyntimiehen ammatissa toimiessaan hän käytti hyödyksi taikurin taitojaan asiakastapaamisissa. Rolf oli innokas ja taitava harrastajataikuri ja erityisen hauska seuramies.


Taikapäivät järjestettiin pääsiäisenä 1997 kaupungin tukemana Kouvolassa. Kotimaisten huippujen ohella tapahtumaan toivat väriä kansainväliset vieraat: ruotsalainen Lennart Green, espanjalainen Juan Mayoral, israelilainen Guy Bavli ja amerikkalaiset Michael Close ja Eugene Burger. Tapahtumaan osallistui noin 150 taikuria ja yleisönäytökset olivat loppuunmyytyjä, mm Taikuri Luttinen - Luikuri Tattinen joutui uusimaan shownsa suuresta kysynnästä johtuen. Seuraavat taikapäivät ovat Kouvolassa tammikuussa 1999.
Vuoden 1997 heinäkuussa 2300 taikuria osallistui loppuunmyytyihin MM-kilpailuihin Saksan Dresdenissä. Simo Aalto tuli toiseksi korkeatasoisessa close-up kilpailussa. Maailmanmestaruuden voitti venäläinen Ivan Necheporenko. Simon saavutus on kautta aikojen paras suomalaissijoitus ja paras close-up sijoitus pohjoismaalaiselle. Myös Taikapiirin hallitus palkitsi Simon valitsemalla hänet vuoden taikuriksi. Huhtikuussa Simolla oli kunnia päästä esiintymään kuuluisaan F.F.F-kongressiin, jossa kongressin osanottajat hurrasivat ja taputtivat Simolle seisten!

Useat taikurit ovat juhlineet viime aikoina myös merkkipäiviään: Markku Aulanko aloitti juhlaketjun juhliessaan 50- vuotispäiviään Turussa.
Jukka Santanen vietti 70- vuotisjuhliaan 7.5.1997. Juhlayleisö nautti vieraiden esittämästä kansainvälisestä juhlaohjelmasta.
Taikapiirin kunniapuheenjohtaja Solmu Mäkelä juhli 18.6.1997 täyttäessään 75- vuotta. Timo Kulmakko uurasti Solmulle juhlamitallit ja unohtumattoman tapahtuman. Kansainvälistä väriä juhlanäytökseen toivat Topper Martyn, Johnny Lonn ja Finn Jon. Solmun juhlanäyttely oli koko kesän esillä Linnanmäen Museossa.
Timo Tuomivaaran 60- vuotisjuhlatapahtuman toteutti Timo Kulmakko, Rovaniemen Wiljami sali täyttyi kahdesti innokkaasta ja tyytyväisestä yleisöstä huhtikuun 5. 1998. Timon merkkipäivä huomioitiin myös MTV-3 aamulähetyksessä, jonka vieraana Timo oli.
Jouko Alhon täyttäessä 50- vuotta 18.4.1998 täyttivät hänen ystävänsä Nuokun Sirkuksen upouuden sirkusteltan Lahdessa.

Markku & Elena Karvo esiintyivät hyvällä menestyksellä vuoden 1997 kesällä kolme kuukautta Lido de Paris show'ssa. Hyvä menestys palkittiin uudella sopimuksella, joka alkoi tämän vuoden maaliskuussa ja jatkuu vuoden 1999 puolelle! Jos käytte Pariisissa, muistakaa käydä katsomassa Markun ja Elenan huikea suoritus!
Iiro Seppänen esiintyi viime kesänä hyvällä menestyksellä Linnanmäen Peacock teatterissa ja myös tämän vuoden elokuussa on Peacokissa luvassa Iiron uusi show! Iiro teki syksyllä 10- osaisen televisiosarjan neloselle ja talvella kuukauden kiertueen Suomessa, muun ajan Iiro on viettänyt Las Vegasissa.
Jyrki Niemi esiintyi alkuvuodesta kolme kuukautta Saksassa. Tatu Tyni nauttii kuluvan vuoden ajan valtion 1- vuotista taiteilija-apurahaa. Timo Kulmakko esiintyi helmikuussa New Yorkin Suomi-viikolla ja toimitti samalla matkalla Solmun mitalin legendaarisen Magic Castleen.
Markku Anttila jatkaa jälleen tänä kesänä menestyksekästä uraansa Naantalin Muumimaailmassa. Jorma Airaksinen aikoo jälleen kesällä osallistua sydämen siirron kokeneiden Euroopan mestaruuskilpailiuihin, lajina todennäköisesti pallonheitto. Tapio Salomaa on muuttanut Kajaanin maisemista Helsinkiin. Janne Raudaskoski on totetuttanut oman shown, jossa pienempien temppujen ohella myös kymmenen illuusiota.
Jarmo ja Minna Luttinen ovat avioituneet ja syksyllä heille on tulossa perheenlisäystä. Myös Maarit Tiilikainen on avioitunut ja esittäytyy nykyisin Maarit Kelmendiksi.
Timo Kulmakon jättäessä Taikapiirin puheenjohtajuuden valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Markku Purho. Myös Jarmo Luttinen luopui puheenjohtajuudestaan, Jarmohan oli Esiintyvät Taiteilijat ry:n puheenjohtaja, hänen seuraajakseen yhdistyksen vuosikokous valitsi Pekka Kärkkäisen.

Kesän tapahtumat käynnistyvät perinteisesti kesäkuussa Nilsiän Sirkustaideleirillä, lisätietoja voit kysyä Jorma Airaksiselta, puh 017 - 463 1448.